Vlatko Andonovski podria ser el que necessiten les dones dels Estats Units per mantenir-se al capdamunt

Com treure les regnes d’un directiu que ha guanyat Mundials consecutius? Aquesta és la posició inviable a la qual es troba Vlatko Andonovski.

Andonovski va ser nomenat dilluns com a nou entrenador de la selecció femenina nord-americana, que va assumir Jill Ellis, que va abandonar el mes passat, i arriba en un moment en què els dos cops campions del Mundial que dominen la regressió semblen deguts per la regressió. Al cap i a la fi, el que puja ha de reduir-se, però pot ser l’addició d’Andonovski, que deixa un concert d’entrenadors a la National Women’s Soccer League, que pot ajudar la USWNT a desafiar la física durant un temps més.

Primer, és important comprendre per què es va obrir un lloc de treball a Andonovski. Ellis es va reduir després de liderar els Estats Units a dos títols de Copa del Món de dones, però l’aspecte menys discutit de la seva posició és un desastrós recorregut durant els Jocs Olímpics de 2016, on els Estats Units van patir la seva primera sortida en un torneig important de la història de l’equip. El raonament d’Ellis per abandonar-ho no ha estat gaire específic, però segurament sortint a l’altura i evitar el malbaratament d’un altre contratemps olímpic va tenir un factor important.

Ara, el curt pas als Jocs Olímpics de 2020, a només nou mesos de durada, es converteix en el problema d’Andonovski.

Però si hi ha un entrenador que pugui intervenir en aquestes circumstàncies, probablement sigui Andonovski, que ha estat els últims sis anys treballant amb la piscina de jugadors de la USWNT a través del NWSL. Va guanyar dos campionats NWSL amb el FC Kansas City, i la setmana passada va ser nomenat entrenador NWSL d’aquesta temporada per la seva tasca impressionant amb un Reign amb una ferida a Seattle, on va haver de jugar més de 30 jugadors i l’equip encara va fer playoffs. .

Però per a qualsevol que no hagi vist el NWSL de forma regular, Andonovski és un nom que pot semblar que no va arribar del no-res. Al cap i a la fi, no té experiència de direcció internacional, ni tan sols a nivell juvenil, i ha estat un ascens històric per als macedonios de 43 anys, que ningú fora de Kansas City havia sentit a parlar fins fa uns anys.

El 2000, va arribar als Estats Units parlant poc d’anglès per jugar a futbol sala professional i va acabar als Kansas City Comets, on va acabar la seva carrera de jugador. El 2012, quan el grup propietari dels Comets va llançar un equip a la nova Lliga Nacional de Futbol Femení anomenada FC Kansas City, van demanar a Andonovski que l’entrenés. Alguns jugadors de la USWNT es van oposar activament a ser assignats allà perquè no havien sentit a parlar d’Andonovski i no estaven segurs de quin tipus d’entrenador seria.

Però ràpidament es va establir com un entrenador tàcticament intel·ligent que va empènyer els seus equips a jugar a futbol de possessió estèticament atractiu mentre gestionava les personalitats del vestidor.

Els seus jugadors assalten com els va millorar. Megan Rapinoe, el millor jugador regnant del món, ha afirmat que és una idea màxima tàctica, ràpida per adaptar-se quan sigui necessari, però que destaca per ajudar els jugadors a comprendre el que vol i convèncer-los perquè comprin.

Després que les veteranes de la selecció nacional femenina nord-americana intentessin sense èxit aconseguir que Ellis acomiassés abans del Mundial de França i cap d’ells va oferir paraules de separació per a Ellis en els seus últims dies en comptes de mitjans de comunicació socials altrament actius, sembla que els jugadors estan aconseguint el que. volen amb Andonovski. La recerca de l’entrenador va ser dirigida per la directora general Kate Markgraf, però l’entrada dels jugadors es va ponderar molt, i Andonovski va ser el màxim referent entre els nuclis de la USWNT.

Andonovski pot ser intens com a entrenador. El seu antic personal del FC Kansas City explica històries sobre moure en secret els conos perfectament col·locats per Andonovski per fer exercicis per tornar-lo boig: cosa que Andonovski sempre va notar i arreglar, frustrada amb ell mateix pels seus errors. Quan es va entrevistar per la feina, va desbordar els propietaris amb la quantitat de recerca que tenia preparada.

Però el seu enfocament com a responsable de gent és més suau – pot ser contundent, però els seus jugadors el consideren una influència calmant. Quan el Reign va perdre un partit de playoff l’any passat a Portland, Andonovski es va fer responsable del resultat i va dir als seus jugadors que no els havia preparat prou bé per al rendiment físic del partit. També va donar la mà de cada periodista a la zona mixta i va agrair que cobrissin el NWSL.

Per descomptat, ser agradable no és necessàriament un avantatge per al treball de directiu de la USWNT. Tots els entrenadors des de Tony DiCicco han estat expulsats a causa d’una revolta dels jugadors, o almenys els jugadors ho han intentat.

Andonovski, però, té una cama endavant a causa del seu treball al NWSL. És el primer entrenador de la USWNT que pren el tim directament de l’entrenador dels jugadors de piscina de la USWNT en una lliga nacional. La seva transició a la selecció nacional es presenta perfecta amb el coneixement del panorama del jugador nord-americà.

Etiquetes:

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *