James Milner “No sóc fan de VAR … l’ambient s’està arruïnant”

 

Abans d’explorar les arrels desagradables d’aquesta història, James Milner capta el dolor i la glòria de perdre i guanyar una final de la Lliga de Campions i navega per l’entrada i els fluxos d’una carrera de Premier League que ha durat 17 anys fins ara. Ve el seu menyspreu per VAR i celebra la seva insistència a parlar en castellà als seus fills. Milner també revela que ell i Andy Robertson, el seu company d’equip de Liverpool, han utilitzat una aplicació per parlar de somni, cosa que demostra que Milner parla en castellà mentre dorm.

Aquests temes s’aborden en un divertit llibre anomenat Ask a Footballer. El futbolista en qüestió és Milner, que ha realitzat la sisena aparició en la història de la Premier League i ha invertit la seva imatge des de ser parodiat com l’home més avorrit del futbol a convertir-se en un dels jugadors més interessants del joc. Milner respon a una sèrie de preguntes obertes que li fan, sobretot per part dels fans, i utilitza el concepte per ampliar la seva trajectòria distintiva.

Els seus primers anys van ser molt diferents del camí que han seguit els joves futbolistes mimats avui. Tenia 16 anys quan va debutar a la Premier League per al Leeds el 2002 i el personatge de Milner va ser tancat en aquells dies més agrests. “Cent per cent”, afirma. “Jugava a la Premier League i seguia netejant les botes del capità menor de 18 anys. Anotava objectius a la Premier League, però, després del partit, agafo el kit, agafant els bruts bruts al bus amb el kitman. Vaig haver de fer te a l’autobús. Després de 20 partits a la Premier League, amb uns quants gols, el kitman va dir: “Continua, puja al bus”. Això em va fer sentir bé. Però em va donar tanta fam i coneixies el teu lloc.

“Sens dubte em va ajudar i són bons els valors que desitjo que seguissin al joc. Ajudaria a jugadors joves. Ara tenen un aspecte increïble, però hi ha més escrutini a les xarxes socials. En algunes formes, probablement ho tinguin més difícil que els nens. ”

Milner sona pragmàtic en lloc de trastorn quan assenyala que els vestidors ara són molt més tranquils i més sanejats. Però la seva inodora professionalitat no li ha costat l’enginy o l’honestedat. Encara parla amb detalls sense vernissar quan, com aquí, està relaxat durant una entrevista d’una hora i li pregunto sobre VAR: “No sóc gaire fan”.

Milner somriu quan li recordo que, al seu llibre, diu que odia el VAR. “Sí. És per escrit. Així doncs, anirem amb això. Potser seria l’antiga escola de mi, però crec que encara hi ha massa debats al voltant de VAR. La tecnologia dels objectius és increïble. Decisió instantània. Blanc i negre. Però és molt difícil utilitzar el VAR quan encara teniu opinions sobre les decisions i l’ambient s’està arruïnant. Punts, hi ha una explosió de soroll i és VAR. T’esperes. És un objectiu?

“Vaig tenir l’experiència d’un penal l’altra setmana [quan Milner va marcar un llançament de darrera hora molt endarrerit per guanyar el partit contra Leicester]. Aquesta va ser una experiència nova, ja que debaten si serà una penalització. Crec que hi serveix per fer-ho si podem millorar-lo. Però el futbol és un joc d’error humà al camp i a l’hora d’oficialitzar. Tenen una feina molt dura i tot ho faig més fàcil, però no a costa del joc. Si el VAR es va endur la polèmica, el retrobaria al 100%. Però encara mantenim discussions sobre VAR. No crec que molts futbolistes se sentin diferent. ”

Milner sona gairebé nostàlgic per la satisfacció dels grans companys de Phil Dowd com a àrbitre quan jugava a Aston Villa. “L’àrbitre em va retirar i no m’ho podia creure”, afirma. “Crec que va ser a Villa Park i vaig entrar a la caixa. Jo i Phil Dowd estàvem a prop, i em va treure la samarreta. Miro al meu voltant i estic pensant: “Ref!” Però, penja un moment, és el ref! Després pensareu: “Va passar realment això?”

Li va dir molt Dowd? “Sí. Vam estar fent broma al respecte. Estrany. Però va passar.

Milner també confirma que Jürgen Klopp realment va usar els pantalons curts de boxa CR7 quan va fer que el seu equip final parlés abans que el Liverpool s’enfrontés a Ronaldo i el Reial Madrid a la final de la Lliga de Campions del 2018. “Pensa profundament en el que dirà abans d’un partit, i la cosa CR7 va trencar el gel. Això era just abans d’anar a terra per a la final i vam tenir la nostra reunió habitual de 15 minuts. Acaba d’aixecar la part superior i portava els calçotets de Cristiano. Tothom va començar a riure, com ho fes abans d’una final de la Lliga de Campions contra un dels millors jugadors del món i el teu mànager portava els pantalons curts de boxa. Només va relaxar a tothom. Per això, és un bon gestor. “

Tags: , ,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *